Taksäkerhet Uppsala

Vi är K3Tak, takbolaget som erbjuder alla typer av taktjänster och som arbetar hårt för att uppnå maximal taksäkerhet i Uppsala och Stockholmsområdet. Vi riktar oss främst mot bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag och sysslar med takrenoveringar, takomläggningar och takmålningar. I alla dessa utföranden ser vi till att arbeta tryggt med vår taksäkerhet, så alla kan känna sig bekväma. Taksäkerheten är viktig för alla – vare sig du bor i fastigheten eller om du arbetar på taket. Alla tak som på något sätt beträds ska ha taksäkerhetsutrustning. Du som fastighetsägare är ansvarig för att det finns taksäkerhet och att den underhålls, byggherren ansvarar för säkerheten på taket under byggtiden, den som monterar taksäkerhetsutrusningarna ska se till att allt monteras riktigt och arbetsgivaren är den som ansvarar för att den anställde har personlig skyddsutrustning och att den används.

Taksäkerhet Uppsala – Vad innebär det?

Taksäkerhet är ett måste för att förebygga fall från tak och detta är enligt BBR. Det finns således uppsatta regler som måste följas för säkerhet vid byggnadens användning eller drift. Det kan handla om att man måste upp på taket för att sota skorstenen, vilket den måste göras regelbundet för att tillåta eldning i kamin eller panna, det kan handla om att hålla vattengångar på tak rena för att takavvattningen ska säkerställas och det kan handla om vilken nödvändighet som helst som kräver att taket beträds. I samtliga fall måste taksäkerheten följa alla krav som ställs på den. När det däremot handlar om att taket beträds i yrkesmässig verksamhet så gäller Arbetsmiljöverkets regler om skydd om fall.

Vi arbetar med taksäkerhet i Uppsala på alla typer av tak

Vi på K3Tak är noggranna med vår taksäkerhet, men är även noggranna vid val av material när vi arbetar. Vi använder följande typer av tak när vi utför vårt arbete:

Takpannor – Takpannor till taket är ett av de vanligaste alternativen på tak i Sverige, eftersom de skyddar väldigt bra mot vårt nordiska väder. Vi arbetar med takpannor av både tegel och betong.

Papptak – Att lägga papptak är ett mycket kostnadseffektivt material som håller flera år framöver. Ser du till att underhålla taket ett par gånger om året, så kan det komma att hålla i upp till 30 år.

Plåttak – Plåttak är ett relativt underhållsfritt och lätt material att använda sig av på ditt tak. Det är gjort för att hålla tätt i alla väder.

Har du frågor kring taksäkerhet i Uppsala? Kontakta oss på K3Tak redan idag

Kontakta oss redan idag, oavsett om det gäller uppdatering av säkerhetsutrustning på ett befintligt tak eller ett större projekt med byte- eller renovering av hela taket så kan du räkna med oss på K3Tak.

Taksäkerhet Uppsala
Kontakta oss här så hör vi av oss

Se våra projekt här

Referenser

Boka en kostnadsfri besiktning!

Webbyrå: Brandson AB i Stockholm