Takomläggning Uppsala

Vi är K3Tak, takföretaget som är experter på allt från takrenovering till takomläggning i Uppsala och Stockholmsområdet. Vi arbetar med många olika tak, såsom plåt-, papp- och tegeltak och våra primära kunder är bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag. Så om du äger fastigheter genom bostadsrättsföreningar eller fastighetsbolag och behöver hjälp med en takomläggning i Uppsala eller Stockholmstrakten, så har du hittat rätt. Är du däremot en privatperson, så kan du alltid vända dig till vårt dotterbolag Villataksexperten.se. De inriktar sig främst mot privatpersoner och lägger om, målar och reparerar tak av olika slag på villor och småhus. Även de utför sin verksamhet i Uppsala och Stockholmsregionen.

Olika typer av tak för takomläggning i Uppsala

Vi är experter på tak och vill att det ska gå bra för din bostadsrättsförening och ditt fastighetsbolag. Så vi ser till att höja värdet och kvalitén på dina fastigheter genom att hjälpa till med en av de största investeringarna som kan göras på en byggnad – nämligen att lägga och reparera taket. Det finns olika typer av tak och vi har bra kännedom och erfarenhet att jobba med dem alla. Här kommer de tak vi utför takomläggning och reparation på:

Takpannor – Takpannor till taket är ett av de vanligaste alternativen på tak i Sverige. Vid takomläggning är denna variant nästan en självklarhet för många, eftersom de skyddar väldigt bra mot vårt nordiska väder. Dessutom ser det snyggt ut. Vi arbetar med takpannor av både tegel och betong och har lång erfarenhet av att göra så. Betongteglet är kraftigare i materialet än tegelpannor. Därför krävs det att fastighetens konstruktion klarar av vikten av betongplattorna.

Papptak – Att lägga papptak är ett mycket kostnadseffektivt material som håller flera år framöver om arbetet utförs korrekt. Även papptak är ett mycket populärt val av tak vid takläggning, just eftersom det är ett prisvärt alternativ. Ser du till att underhålla taket ett par gånger om året, så kan det komma att hålla i upp till 30 år. De senaste åren har materialet papp genomgått en stark teknisk utveckling och är i dag anpassningsbart även till större fastigheter. Perfekt för dig som äger en bostadsrättsförening eller ett fastighetsbolag.

Plåttak – Plåttak är ett relativt underhållsfritt och lätt material att använda sig av på ditt tak. Det är effektivt och gjort för att hålla tätt i alla väder. Moderna plåttak är uppbyggda i flera skikt kring en kärna av stål eller aluminium och där kan du själv välja vilken tjocklek du vill ha. Om du ska renovera ett äldre hus med takstolar som inte är anpassade för tung vikt, så är plåttak ett perfekt alternativ vid din takomläggning. En annan fördel är att de kan läggas på tak med plan lutning och i dag finns det modeller som passar på tak som är helt plana. Ytan på plåttaket är halare än andra material, vilket underlättar under vinterhalvåret då snön lätt glider av taket.

Takomläggning Uppsala – Varför med oss på K3Tak?

Det är alltid bra att se över taket på din fastighet, eftersom taket är en väldigt viktig faktor både för fastighetens värde och för kvalitén på huset i sig. Har du ett tåligt och modernt tak så höjs värdet på fastigheten något enormt. Sedan spelar även energifaktorn in, då du kan göra stora energibesparingar om du håller borta problem som mögel, fukt, svamp och skadedjur. Ett säkert och tätt tak är helt enkelt ett av de bästa taklyften du kan ge din fastighet. Och vi alla vill känna oss trygga med vårt tak som ska skydda oss.

Takomläggning Uppsala
Kontakta oss här så hör vi av oss

Se våra projekt här

Referenser

Boka en kostnadsfri besiktning!

Webbyrå: Brandson AB i Stockholm