Takläggare Stockholm

Vi på K3Tak är din takfirma i Stockholm. Med lång erfarenhet och gedigen kompetens reparerar vi och lägger om tak i hela Stor-Stockholm. För oss är det viktigt att du känner du trygg med valet av oss som din takfirma, därför levererar vi alltid flexibla och anpassade lösningar med hög kundnärvaro och god service. Med hög servicenivå, goda yrkeskunskaper och gedigen kompetens utför vi renoveringar, omläggningar och restaureringar av alla typer av tak i Stockholm- och Uppsalaregionen.

Varför byta tak på bostadsrätt i Stockholm med K3Tak?

Vi på K3Tak är specialister på tak av alla dess slag och vi byter och reparerar tak åt företag, hyres- och bostadsrättsföreningar samt byggherrar i hela Stockholmsregionen med omnejd inklusive Uppsala.

Olika typer av tak – Vad passar er bäst?

Där finns flera olika typer av tak och alla fyller sitt syfte bäst till olika byggnader och för olika syften. Vi på K3Tak levererar och utför reparationer av tak i: tegel, papp, plåt samt av energitak.

Tegel – Takpannor och tegeltak är de vanligaste typen av tak i Sverige och för många är det ett självklart val när det är dags för nytt tak. Utöver takpannornas estetiska fördelar är takformen även robust och tålig vilket passar perfekt för vårt nordiska klimat. Tegelpannor kan på avstånd vara snarlika betongpannor som är en annan vanlig typ av pannor. Till skillnad till betongpannor är tegelpannor dock betydligt lättare i materialet vilket medför att de är lämpar sig bättre till fler typer av byggnader än betongpannor som är grövre och tyngre i utformningen, vilket kräver noggrannare beräkningar på fastighetens och takets vikt innan takläggningen kan påbörjas.

Papp – Papptak är en kostnadseffektiv taklösning som också är väldigt hållbart och tåligt om takläggningen utförs korrekt. Om rätt material väljs och kontinuerligt underhåll och skötsel av taket görs kan livslängden uppgå till 30 år eller mer. Den papp som finns i dag lämpar sig även för större byggen och passar därför perfekt för bostads- och hyresrättsföreningar som letar efter ett kostnadseffektivt takalternativ.

Plåt – Plåttak är inte bara funktionella och lättmonterade, de är också otroligt lättskötta och har lång livstid i förhållande till andra typer av tak. Plåttaket håller tätt i alla väder och du kan känna dig trygg med ett tak från oss. Alla våra tak är tillverkade av oss själva i vårt plåtslageri. Att lägga plåttak idag innebär att du får ett robust tak konstruerat i fler skikt kring en robust kärna av antingen stål eller aluminium och alla dessa går att få i olika tjocklekar. En annan fördel med plåttak är att de kan läggas på tak med plan lutning, och där finns idag är även tak som läggs på byggnader utan någon lutning på taket över huvud taget. Eftersom plåttaket även är mycket halare till ytan än andra taktyper innebär det även att du under vintersäsongen slipper gå upp och skotta taket då snötäcket ofta självmant halkar ner från taket.

Energitak – Vi på K3Tak är stolta över att kunna erbjuda våra kunder stilrena och snygga energitak där solcellspanelerna är integrerade i takpannorna – när solen ligger på värms pannorna upp och hjälper därmed till att generera elenergi som på sikt gör att du drar ner din energiförbrukning. Du sparar helt enkelt pengar på att byta tak med andra ord.

Takmålning av takfirma i Stockholm

Oavsett om din bostadsrättsförening eller ditt fastighetsbolag vill ha hjälp med takmålning i Uppsala eller i Stockholm är det en uppgift som kan komma att förlänga livslängden på din fastighet. Detta oberoende om taket är klätt med betong eller plåt. Alla typer av tak utsätts för slitage och detta kan komma att bidra till att alger och mossa får fäste på taket. Om vi då kommer och hjälper till med takmålning så stärker vi ytskiktet och stoppar nedbrytningen. Att på ett kostnadseffektivt sätt förlänga livslängden på taket med många år är det som takmålning kan hjälpa till med. Utan blir då vatten- och smutsavvisande och får en vacker lyster!

Taksäkerhet

Vi på K3Tak hjälper även till med att inspektera och förbättra taksäkerheten för företag, bostads- och hyresrättsföreningar och byggherrar i Stockholmsregionen. Taksäkerhet är ett måste för att förebygga fall från tak och detta är enligt BBR. Det finns således uppsatta regler som måste följas för säkerhet vid byggnadens användning eller drift.

Vi på K3Tak arbetar alltid med ett starkt säkerhetstänk i bakhuvudet när vi tar oss an ett uppdrag. Oavsett om det gäller uppdatering av säkerhetsutrustning på nuvarande tak eller säkerhetstänk vid planering och läggning av nytt tak så kan du alltid lita på oss på K3Tak.

Våra metoder vid takarbete i Stockholm

Initialt erbjuder vi alltid att komma och genomföra ett kostnadsfritt besök hos dig där vi ser över din fastighet eller fastigheter, beroende på hur stor er förening är. Då får vi en chans att se över vad som behövs göras och kan på så sätt enklare sätta ett fast pris på vad kostnaderna för jobbet kommer att uppgå till.
Nästa steg i processen är att vi skickar en offert till dig med totalkostnaderna för uppdraget varpå vi efter godkännande påbörjar planeringen av bygget tillsammans med dig som kund. Efter planeringen är tidsramarna är godkänd av dig påbörjar vi således arbetet med att lägga, restaurera eller lägga om ditt papptak. Efter utfört arbete är vi också måna om att komma tillbaka för en slutgiltig inspektion och bedömning av vårt eget arbete för att se att allt står rätt till och att allt med det nya taket är som det ska.

Kostnadsfritt besök av takläggare i Stockholm

Vi erbjuder alltid att genomföra ett kostnadsfritt besök där vi ser över era fastigheter och hjälper till med att göra en bedömning av vad som behövs göras och vilka lösningar som skulle passa just er och era tak bäst.
Vi skickar sedan en offert på det totala arbetet var efter vi alltid strävar efter att komma igång med planering och utförande av arbetet så omgående som möjligt. Efter utfört arbete är vi måna om att alltid följa upp de jobb vi gjort för att checka av en sista gång att allt ser rätt ut.

Letar du efter en takläggare i Stockholm? Kontakta oss redan idag

Kontakta oss på K3Tak redan idag så hjälper vi er med att ta fram en taklösning som passar just er. Vi planerar arbetet tillsammans med dig som kund och garanterar dig en hållbar lösning som är anpassad för vårt nordiska klimat oavsett vilken typ av tak du väljer.

Takläggare Stockholm
Kontakta oss här så hör vi av oss

Se våra projekt här

Referenser

Boka en kostnadsfri besiktning!

Webbyrå: Brandson AB i Stockholm