Takläggare Uppsala

Vi på K3Tak är en takfirma i Uppsala och Stockholmsområdet som utför takarbeten utförda av professionella takläggare. Vi arbetar med takläggning och takrenovering med plåt-, papp- och tegeltak och vänder oss främst mot bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag. Om ni är just en bostadsrättsförening eller ett fastighetsbolag, så är det oss ni ska vända er till om ni behöver takläggare. Vårt dotterbolag Villtaksexperten.se är de ni ska vända er till om ni som privatpersoner behöver hjälp med ert tak.

Våra olika typer av takarbeten

Vi är en bred takfirma som tar på oss många olika typer av takarbeten till många olika typer av fastigheter runtom i Stockholmsområdet och i Uppsala. Vi ser olika fördelar i att utföra olika typer av tjänster. Med erfarna takläggare och hantverkare som tar sig an våra olika jobb, kan vi erbjuda ett resultat som stärker värdet på din fastighet.

Nedan listas några olika takarbeten som vi arbetar med:

Takläggare Uppsala – Varför K3Tak?

En av de absolut viktigaste delarna på byggnader, bostadsrätter som villor, är taket. Taket är den delen som skyddar fastigheten från stora och kostsamma skador, som exempelvis fukt. Att ge taket en översyn en eller två gånger om året är rekommenderat, vilket exempelvis kan göras i samband med att man tömmer takrännor på löv eller efter vintern. Om skador upptäcks i tid så kan dessa förebyggas och lagas i tid. Om du ägnar ditt tak någon timme om året, så kommer det att hålla betydligt längre och hålla de största kostnaderna borta. Det som kan ske är att taket börjar mögla eller att det börjar växa alger och mossa på det. Då är det förmodligen dags för antingen takmålning, takrenovering eller helt enkelt dags att byta tak. Och detta gäller för både större bostadsrätter och mindre villor. Ta hand om ditt tak så kommer både du och din fastighet att må bättre i längden.

När du gör din takinspektion, ska du främst leta efter detta:

  • Trasiga eller spruckna delar i ytterskiktet – på tegeltak letar du efter spruckna tegelpannor och på ett plåttak ser du hur skarvarna ser ut att må. Undersök gärna underarbetet genom att lyfta på ett par pannor. Detta kommer att rädda dig från fukt.
  • Takstolar och råspont – se efter så det inte har krupit in fukt, då detta kan generera mögel och bli en stor kostnad. Finner du under denna granskning några skador är det förmodligen dags att renovera taket eller helt och hållet byta ut det.

Varför anlita en takfirma och takläggare i Uppsala?

Att ge sig på ett takarbete själv kan vara riskabelt, eftersom man verkligen måste veta vad det är man ger sig in på. Därför är självklart en takläggare den bästa utvägen. Här kommer några punkter att tänka på vid ett takbyte som tyder på att det är ett stort jobb att byta tak – inte minst på en bostadsrätt som är ett stor byggnad:

  • Krävs mycket planering och omsorg – taket måste vara tätt.
  • Erfarna och utbildade takläggare krävs i och med det riskabla arbetet på den höga höjden.
  • En del kommuner kräver bygglov för takarbeten.
  • Tätskiktet måste ske ordentligt, eftersom det är både grunden till taket och den viktigaste delen av taket.
  • En takläggare har kännedom om de bästa materialen som även kommer att påverka takets och fastighetens framtid.
  • Takläggare förstår och kan hantera taksäkerhet och vilka regler som gäller vid vistelse på taket samt vilka redskap som krävs för ett säkert arbete.
  • Vilka säkerhetsanordningar som är bra att ha på taket känner erfarna takläggare och takföretag till.
  • Erfarna takläggare vet vilka detaljer som är bra att tänka på vid takläggningen, såsom fågelband och vad som krävs för att underlätta för taket och omgivningen i framtiden.

Våra takläggare i Uppsala har kännedom om olika typer av tak

Vår ambition är att ni som äger bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag ska få en möjlighet att höja värdet på era fastigheter är experter på tak och vill att det ska gå bra för din bostadsrättsförening och ditt fastighetsbolag. Sedan är det självklart viktigt att ni blir nöjda och att ni känner att ni har gjort en bra investering. Det finns olika typer av tak och vi har bra kännedom och erfarenhet att jobba med dem alla. Här kommer de tak våra takläggare utför diverse takarbete då:
Takpannor – Takpannor till taket är ett av de vanligaste alternativen på tak i Sverige. Vid takomläggning är denna variant nästan en självklarhet för många, eftersom de skyddar väldigt bra mot vårt nordiska väder. Dessutom ser det snyggt ut. Vi arbetar med takpannor av både tegel och betong och har lång erfarenhet av att göra så. Betongteglet är kraftigare i materialet än tegelpannor. Därför krävs det att fastighetens konstruktion klarar av vikten av betongplattorna.
Papptak – Att lägga papptak är ett mycket kostnadseffektivt material som håller flera år framöver om arbetet utförs korrekt. Även papptak är ett mycket populärt val av tak vid takläggning, just eftersom det är ett prisvärt alternativ. Ser du till att underhålla taket ett par gånger om året, så kan det komma att hålla i upp till 30 år. De senaste åren har materialet papp genomgått en stark teknisk utveckling och är i dag anpassningsbart även till större fastigheter. Perfekt för dig som äger en bostadsrättsförening eller ett fastighetsbolag.
Plåttak – Plåttak är ett relativt underhållsfritt och lätt material att använda sig av på ditt tak. Det är effektivt och gjort för att hålla tätt i alla väder. Moderna plåttak är uppbyggda i flera skikt kring en kärna av stål eller aluminium och där kan du själv välja vilken tjocklek du vill ha. Om du ska renovera ett äldre hus med takstolar som inte är anpassade för tung vikt, så är plåttak ett perfekt alternativ vid din takomläggning. En annan fördel är att de kan läggas på tak med plan lutning och i dag finns det modeller som passar på tak som är helt plana. Ytan på plåttaket är halare än andra material, vilket underlättar under vinterhalvåret då snön lätt glider av taket.

Letar ni efter en takläggare i Uppsala? Hör av er redan i dag

Är du och ditt fastighetsbolag eller din bostadsrättsförening i behov av en erfaren takfirma i närheten av Uppsala eller Stockholmsregionen? Kanske behöver ni byta tak eller hjälp med takläggning på er bostadsrätt? Kontakta då gärna oss på K3Tak – alternativt Villatakexperten om du är privatperson. Fyll då i vårt offertformulär eller vårt kontaktformulär här på hemsidan. Vi kommer gärna och hjälper dig med våra kompetenser! Och din fastighet kommer garanterat att öka i värde.

Takläggare Uppsala
Kontakta oss här så hör vi av oss

Se våra projekt här

Referenser

Boka en kostnadsfri besiktning!

Webbyrå: Brandson AB i Stockholm